„Лично аз не очаквах, че ще загубим. Не искам да бъда крайно критичен, но не е това, което се работи през цялата седмица. Характер и желание се показват, когато се движим, искаме топката и когато топката е в краката ни. Изневериха основни футболисти в днешния мач. В един такъв мач на надлъгване и изчакване, не успяхме да се справим. Класата си каза думата в тези 90 минути“, заяви старши треньорът на българския национален тим по футбол Любослав Пенев след поражението от Хърватия в европейските квалификации.

"Без да споменавам имена, основни футболисти не показаха качествата си. Признавам, че не очаквах да загубим, особено по този начин. В разговора с футболистите ще бъда доста категоричен, защото без удар, или може би само с един или два, ни побеждават", каза още Любо Пенев.

„Тепърва ще говорим. Изненадан съм, че в малък процент от това, което отиграха не се получи. Не говорим за разликата с Хърватия, няма да правя сравнения. Мен ме интересува българският отбор и не съм доволен от това, което видях. Едва ли не си мислим, че без борба, покритие и движение, ще се получи“, каза още Любо Пенев.

„Това не значи, че след три дни няма да спечелим. Ще анализираме защо не сме играли така, както искаме, но разбира се има и съперник, който ти позволява или не да го направиш. Футболистите ще се възстановят, но не очаквах да загубим така, бих казал малко наивно. Трябваше да сме много по-концентрирани и организирани, особено когато топката е в наше владение“, заяви още Пенев.