Любослав Пенев направи обобщение след двете квалификации – с Хърватия и Норвегия – на представянето на националите.

След завръщането на тима в София, Пенев даде интервю на летището.

Втора загуба, не печелим точки в два поредни мача. Има подобрение в играта. И това е. Играхме по-добре, но не е достатъчно да спечелим даже и точка, с това, което показахме.

Притеснен ли сте за поста си?

За всичко си има време. Не стои на дневен ред. Абсолютно с никого не съм имал разговори.

Имаше ли грешки според вас в титулярния състав?

Не. Играха повечето от хората, които бяха на лагер. Според ситуацията, моментната форма, съперника, така бяха избрани.

Защо Ники Михайлов беше предпочетен?

Логично е старши треньорът да взима решенията. Не искам да отивате в различни посоки, или в приоритетни посоки, когато ме питате за отделни футболисти. Имаме 23 футболисти, а вие ме питате точно за него. Допускахме грешки и срещу Азербайджан, и срещу Хърватия, не трябва да се концентрираме само върху последния мач. Аз наблюдавам, правя си изводите, и решавам кой да започне.

Как избрахте Апостол Попов или футболисти, които не са титуляри в клубните си отбори?

Повечето от нашите футболисти или играят мъничко, или не играят. Според качеството. Имам доверие на тези футболисти. Съвсем наясно съм, и вие също, че броят с футболисти, с които разполагаме, е доста кратък.

Залепи ли се отново обратно ютията?

В никакъв случай. Трябва да бъдем разумни и спокойни. Положихме едни доста сериозни основи. Трябва да се продължи да се надгражда. Всички съжаляваме, както треньорското ръководство, така и футболистите. Но една проста равносметка – ние сме само на три точки от третия в групата – там, където се целим. Остават 21 точки да се разиграят. Аз съм оптимист, и съм сигурен, че нещата ще завършат добре. Излишно е да навлизаме в детайли.

Как са реагирали футболистите на разговора с тях?

Много добре реагираха. Не спекулирайте. Треньорският щаб е в прекрасни взаимоотношения с абсолютно всички футболисти. И това е много добре, има изключителен колектив. Тренират и изпълняват. Когато губим, губим всички, и когато побеждаваме, побеждаваме всички. Момчетата са наясно, че от тези два мача не взехме това, което трябваше.

Трябва ли психолог на националите?

Няма нужда от работа с психолог. Работим добре. В никакъв случай след тези два неуспешни мача няма да си променя концепцията за работа с отбора. Така че съм много ясен и точен.