Новият помощник треньор на националния отбор Любослав Пенев даде интервю за Гонг, в което говори за първите си впечатления от българския отбор и за предстоящите си професионални планове.

„Това си е дебют, първа стъпка като треньор в професионалния футбол. Стартирах с успех”, не скри радостта си бившият нападател. Абсолютно спокоен бях, приемам нормално нещата. Не ми е чуждо, чувствам се в свои води, познавам прекрасно материята”.

„Има една добра атмосфера, която е перспективна и има предпоставки за добри резултати. В много случаи тези впечатления са най-точки”.

„Футболът е колективен спорт и мачовете зависят от абсолютно всички. Всички трябва да се чувстват част от успеха и неуспеха”, обясни Пенев.

„Нямахме достатъчно мачове, но с оглед на това, което видях вчера негативното е повече от положителното. Времето ни е доста ограничено и се надяваме с всяка изминала минута да се усъвършенстваме”.

„Във всички фази на игра стояхме добре, но показахме по-малко хубави неща. Който не е на терена, той няма да сбърка, въпросът е лошите неща да бъдат сведени до минимум”.

Новият помощник треньор коментира предстоящия сблъсък с Италия: „Аз със сигурност няма да се стресна, но ще се опитаме да пренесем това положително настроение върху състезателите. Повечето са с не малко опит и ще бъдат концентрирани. Трябва да бъдем максимално концентрирани срещу всички, не само срещу Италия”.

Решението си да се захване с треньорска дейност Пенев обясни така: „Сега се появява тази покана, обмислих, прецених и приех. Аз имам лицензи за треньорска дейност, това е едно добро начало”.

„Аз съм максималист и искам да извличам всичко от всяка една ситуация. Аз в никакъв случай не искам да си слагам медали и да се фукам. Набирам опит, аз съм нов в тази професия. Треньор е различна професия от футболист. Надявам се Пламен, Пецата и Любо Шейтанов да ми помагат”, допълни Пенев.