Националният селекционер на България по футбол Любослав Пенев показа увереност, че един ден ще застане начело на тим в Испания, като намекна, че е много вероятно това да бъде Валенсия. Освен това, Ел Голеадор сподели своето мнение за настоящата ситуация около „прилепите“ и се върна назад в годините, когато защитаваше цветове на клуба.

„Следя най-вече Примера дивисион и няма да бъде пресилено, а и за никого не е тайна, че Валенсия не минава през най-добрия си период. Ситуацията е доста деликатна. Мирослав Джукич ми е бил съотборник, притежава чудесни качества, но в момента резултатите не работят за него“, обясни подробно Пенев пред superdeporte.es.

Колкото до това дали планира един един ден да застане начело на тим от Ла Лига, Пенев сподели: „Човече, винаги съм казвал, че един ден ще се завърна в Испания начело на някой отбор. Дали това ще е Валенсия?! Защо не?! Прекарал съм много хубави години тук и сърцето ми винаги ще остане тук“.

„Аз идвам често в Испания и по-конкретно във Валенсия. Лятото бях тук, а през декември планирам да направя нова визита и да изгледам мача на Валенсия с Кубан Краснодар. Както знаете, в руския тим играе капитанът на българския национален отбор по футбол - Ивелин Попов“, обясни Пенев, който в периода 1989-а до 1995-а година бе в редиците на Валенсия.

Освен това, Любо Пенев сподели и част от своя опит в областта на Царя на спортовете. Пенев коментира, че един наставник не би следвало да бъде лидер на отбора, той трябва да начертава посоката, а играчите му следва да я спазват: „Харесвам футболисти с непримирим характер и се опитвам това да предавам на отборите, които тренирам. Държа много на дисциплината и на добрия колектив. Ако един отбор няма стил, характер, сила и воля, няма как да ме привлече“.