Селекционерът на България Любослав Пенев определи тима на Дания като фаворит в сблъсъка между двата отбора утре. Наставникът на трикольорите говори на официалната пресконференция преди двубоя в Копенхаген.

„Подходът, който съм избрал е го видите от моя отбор на терена. Очаквам сблъсък между два много силни отбора. Дания е фаворит в този мач, но ние идваме да постигнем своето. Резултатите от последните девет години не ми харесват, нито на мен, нито на българите като цяло. Явно нещо сме пропуснали през този период, трябва да си направим изводите. Сега сме на правилен път“, коментира Любослав Пенев.

„Познавам много добре целия датски отбор. Ще се концентрираме върху целия тим, а не само върху определени футболисти. Ще срещнем много сериозен и организиран отбор, който играе много добър футбол. Това, че не сме губили в Копенхаген не е лошо. Аз силно вярвам, че те утре няма да ни победят“, изрази надежда Пенев.

„Утрешният двубой обаче не решава класирането, нито на нас, нито на Дания. Това е само един възлов мач в нашата група. Винаги засягам дисциплината по време на лагерите. Жълтият картон за Данчо Минев срещу Малта обаче бе незаслужен. Настроението е отлично, самочувствието на ниво и няма нещо, което да ме притеснява. Аз съм реалист, затова мисля, че ние с Дания се борим за второто място в групата. Първото е за Италия“, каза още Любослав Пенев.