Националният селекционер на България по футбол Любослав Пенев е дал обяд на цялото спортно-техническо ръководство на израелския клуб Ирони Рамат Ашарон, начело със старши треньора

Нисан Езекиел. Според израелските медии, това е станало вчера. Израелците са на подготовка в хотел край София, а лагерът им завършва в събота с контрола срещу Локомотив София. Те победиха най-напред третодивизионния Пирин Благоевград с 4:1, а в сряда завършиха 1:1 с Аполон Лимасол, (Кипър). Общото им впечатление е, че са доволни от спортната и социалната обстановка по време на работата им.

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев до момента е изгледал и двете контроли на тима, както и някои от тренировките. Той е поканил треньорът им Нисан Езекиел да му гостува в дните около мача с Италия.

Както е известно, в този отбор кара проби и защитникът Йордан Милиев, който досега беше част от отбора на Левски. Първоначалните съобщения за представянето му бяха доста противоречиви или предпазливи, но от няколко дни насам Езекиел е много доволен от представянето му в тренировките.

"Милиев много впечатлява и без съмнение е голям играч. В последните три години е бил твърд титуляр в Левски и със сигурност може да подобри нашата игра в защита", изведнъж се възхити от българина израелският треньор.