Ръководството на Левски пусна специална декларация, с която се оплаква от отношението на медицинския щаб на националния отбор по футбол. Според „сините”, защитникът на клуба Живко Миланов, който е и национален състезател, е бил с травма още преди двубоя със Словения, но въпреки това взе дейно участие в него.

Ето какво се казва в разпространеното изявление от страна на Левски:

„С настоящата декларация ръководството на ПФК Левски изразява своето възмущение от доктора и старши треньора на националния отбор по футбол на България, заради неадекватното отношение към здравословното състояние на Живко Миланов, преди и по време на двубоя със Словения.

Въпреки многобройните оплаквания от страна на Миланов в деня преди срещата, след загрявката и по време на почивката между двете полувремена, с действията си (обезболяващи инжекции) доктора и треньора са рискували излишно здравето на Миланов, пред наличието на друг футболист на същата позиция.

От настоящия момент ръководството на ПФК Левски ще преразгледа отношението си към нуждите на националния отбор свързани с футболисти на клуба.”