Кой да носи капитанската лента или с други думи кой да води бащина дружина? Тази дилема често е била повод за сръдни и дори за бойкоти в националния ни отбор. Въпрос на чест – иначе едва ли това е най-важното за един колектив. Конкурират ли се силни индивидуалности, сблъсъкът е неминуем.

Тази тема отново е на дневен ред при трикольорите и причината е завръщането в състава след бойкот, но по друга причина, на бившия капитан Стилян Петров. Ако питате феновете, те категорично са на мнение, че играчът на Астън Вила не бива да получава отново тази длъжност - справка анкетата в сайта gong.bg.

Симпатиите са на страната на настоящия капитан Димитър Бербатов. От една страна заради постъпката на Стилян, от друга - заради качествата и харизмата на самия Бербо.

Ако трябва да посоча личните си предпочитания, и те клонят към избора на запалянковците. Едва ли обаче този път ще се стигне до конфликт заради лентата. Бербатов е доказан джентълмен и ларж като човек, а пък Петров достатъчно сгафи, за да продължи с претенциите си.