Лекарят на националния отбор Мишо Илиев разкри днес подробности около ситуацията с двамата ни контузени национали Димитър Бербатов и Мартин Петров.

„Бербатов не е имал оплакване преди мача. Той проведе загрявката в негов стил, тъй като има специфични упражнения. Получи се една самоконтузия, която е повторна за националния отбор след Мартин Петров. По време на мача, когато играч покаже задната част на бедрото си знаем за какво става въпрос и веднага се прави смяна. На Митко вчера му е направено изследване в Англия и той има разтежение, като от днес започна терапия. Ще отсъства 10 дни от тренировки и мачове. Надяваме се нещата да отшумят за няколко седмици. Ако той беше се опитал да поиграе още можеше да се стигне до по-сериозно разкъсване”, каза Илиев.

По въпроса за Мартин Петров специалистът заяви, че на 12 декември Мартин отново трябва да е в Барселона, където провежда своето възстановяване. Той използва услугите на един от топрехабилитаторите, които са специалисти във възстановяване на коленни оперативни интервенции. „Надяваме се до Коледа Бербатов вече да има няколко силни мача за Манчестър. Мартин може да играе на високо ниво през февруари”, завърши темата Мишо Илиев.