Четвъртите в света по футбол ще се съберат отново, но този път в Сливен по покана на един от главните герои в САЩ '94 Йордан Лечков, сподели за БГНЕС магическия халф.

„Златните момчета” ще се съберат на 9 и 10 юли и ще отседнат в хотела на Лечков – „Империа”. Поводът за срещата е навършването на 15 години от незабравимото „американско лято” и рождения ден на вицепрезидента на БФС. На 9 юли Лечков ще навърши 42 години. Преди 15 години, точно на 10 юли президентът на Сливен се превърна в екзекутор на Германия, след като с негов гол България отстрани Бундестима на четвъртфиналите на Мондиал`94 и заедно с бившите си съотборници от „златното поколение”, те ще се потопят в спомените от паметната 1994 година. Годишнината ще бъде отбелязана с турнири по тенис и футбол.

„Сбирката е по повод рожденият ми ден. Съдба - така се случи, че единият ден имах рожден ден, а на другия отбелязах победния гол на Германия. Събираме се, за да се забавляваме. Тенис за двойки ще направим на кортовете в спортен комплекс „Хаджи Димитър”. За футболната среща всички мои съотборници са обещали да дойдат. Начело с Димитър Пенев, Стоичков, Балъков, Пенев, Костадинов, Хубчев, Трифон Иванов и много други. Аз не живея със спомените, а с настоящето”, сподели Лечков. Предвижда се двубой между Сливен и Черноморец или Берое. Тимът на „войводите” ще се изправи и срещу Пеневата чета. Мачовете ще се играят на по две полувремена по 30-40 минути. „Персонални покани не правя. Който сметне за необходимо и иска да дойде - да заповяда! Както на имен ден не се кани, при мен е така и за рождения ден”, допълни градоначалникът. Лечков отказа да коментира селекцията на Сливен, като добави, че до 10 дни всичко около трансферите ще бъде ясно.