Президентът на Сливен и един от членовете на Изпълкома на БФС Йордан Лечков даде специално интервю за Гонг, в което сподели впечатленията си от лагера на своя отбор в Турция, както и мнение за националния, вече с нов треньор.

„Доволен съм, с оглед на предначертания план, момчетата придобиха и международен опит, имаме и нови, които добре паснаха. Изключително съм доволен от първия полусезон, няма да ни подценяват през втория. Ако можем да запазим това място, това ще е добре и аз ще съм доволен,” сподели Лечков за целите на Сливен.

„Продължавам да твърдя, че е хубаво отговорностите и задълженията в Изпълкома да се разпределят на хора, които наистина са президенти. Надявам се да превъзмогнем своето лично его, нека да се подчиним всички на магията футбол. От Цар Футбол по-хубаво няма,” обясни един от помощниците на Борислав Михайлов в БФС.

„Не е шокиращо, че не гледах мача на националния. Всичко бе съгласувано. Аз не крия, че исках да отделя повече време на нашия клуб, а и в личен план – малко почивка.

Националният отбор е един гореща картоф. В случая Наско и Мъри поеха един много сериозен риск. Трябва да се научим да бъдем много търпеливи. Давам пример с Франция, след като ги бихме 1993 година и ги нямаше никакви, малко по малко станаха и световни, и европейски шампиони,” каза още Лечков за националния тим.

„Ние не сме казали, че сме магьосници, когато дойдохме във футболния съюз. Ние направихме много неща след Батето,” допълни той.

„Не се притеснявам, че някои не ме харесват. Много хора ми казват, че имам крив характер. Напротив, моят характер си е много прав – казвам, каквото мисля,” завърши в типичния си стил Данчо Лечков.