Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков сподели мнението си след победата над Казахстан с 2:1 на България. Той прояви и критичност по отношение на изявите на нашите.

„Имаше положителни неща на мача в Разград.  Днес беше по-слаб мач за нас. Резултатите не ги коментирам. Понякога може да бием, без да играем добре, като днес, например. ”

„Посочете ми имена на футболисти, ако мислите,  че те заслужават националната фланелка, посочете ги. Ако има възможност за други контроли – ще има. Нека се концентрираме към сегашните мачове. Има достатъчно време, мисля, че ще се отворят достатъчно прозорци за контроли.”

„На мен ми харесва подходът към Лигата на нациите. Там отборите не са по-добри от нас. Ако момчетата вярват повече в себе си и играят повече в клубовете си, може да се получат нещата. Динамиката в първите 20 минути ми хареса в първия мач срещу Босна и Херцеговина.”

„Притеснява ме това, че трябва в националния отбор да се играе с настроение и желание. Липсва ми настроението в тези приятелски мачове. Настроение - за да донесем малко радост на тези 50 човека, които бяха на мача в Унгария, поне”, сподели Йордан Лечков.