Бившият капитан на националния отбор Красимир Балъков присъства днес на 15-така годишнина от официалното откриване на SOS детско селище в Трябва. Балъков е ФИФА-посланик на българските SOS детски селища от 1998 г. насам. След края на пресконференцията Балъков коментира и предстоящата световна квалификация срещу Италия. „Не сме фаворити в този мач, но с добър късмет и шанс можем да стигнем до реми или добра победа”, каза Балъков. Той допълни, че в петък ще се срещне с отбора каквато е договорката с треньора Пламен Марков. Балъков заяви също така, че едва ли може да се прави съпоставка с мача преди 14 години в САЩ, когато точно срещу Италия свири французин Жоел Кеньо. „Надявам се реферът да не прави грешки и да има ден. Колкото до Димитър Бербатов се радвам, че вкара два гола за Манчестър Юн и се успокои. За него беше важно да преодолее тази истерия около неговия трансфер”, каза Балъков.

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол разкри, че от зимата вероятно ще има нов ангажимент като старши треньор. „Имам достатъчно предложения и ще мисля по тях. Колкото до Левски не обичам да се спекулира, когато няма нищо сериозно. Ако има нещо официално може да се коментира, но не и когато няма нищо. Натрупах достатъчно опит близо 5 години. Бях помощник в Щутгарт, работих в Швейцария във водещ клуб, а след това видях и дъното на швейцарския футбол. Готов съм за едно ново предизвикателство”, каза Балъков.

На пресконференцията търновецът получи юбилеен сертификат „10 години ФИФА-посланик” и специално изрисувана от децата на SOS детски селища топка в знак на благодарност за дългогодишната му подкрепа. Скоро ще бъде активиран и специален интернет сайт на Краси Балъков, в който ще се публикуват действията на бившия футболист свързани с SOS-детски селища. „Най-лошото е, че нямаме никаква държавна подкрепа”, пък заяви председателя на УС на SOS Детски селища България доц. д-р Росен Коларов.