Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов заяви пълната си подкрепа към националния отбор и новия старши треньор Станимир Стоилов. Снощи „трикольорите” направиха равен 1:1 с Швейцария, а малко преди мача селекционерът бе атакуван от Иван Вуцов, който обяви, че Стоилов не е подходящ за поста.

„Отборът седеше добре на терена, централните защитници вдъхнаха спокойствие, особено в организацията на игра, според мен те са главните мотори на всеки отбор.

Аз винаги съм бил оптимист, докато има шанс, трябва да се използва. Мисля, че отборът ще е на още по-добро ниво следващия месец. Не могат да се правят съпоставки с отбора на Пламен Марков, мисля, че сега вече играем по-уверено,” каза Костадинов пред Ринг ТВ.

Относно изказването на Иван Вуцов, Емо Костадинов коментира: „Това е лично мнение на господин Вуцов, той има право да го изразява, за мен лично Станимир Стоилов е точният човек за този национален отбор.”

Запитан и дали според него програмата за квалификациите е изготвена добре – което всъщност породи проблем между Вуцов и Стоилов – Костадинов добави: „Лично мое мнение е, че да гостуваш първите четири мача, и да имаш домакинство срещу Италия, не е добър жребий, но всичко зависи от резултатите. Ако тръгнеш добре – жребият е добър, ако тръгнеш зле – не е бил добър.”