Шефът на детско-юношеския футбол и юношеските национални гарнитури Емил Костадинов заяви на летище „София”, че очаква да се получи добър мач с Швейцария, като добави, че се надява с една евентуална победа да се вдигне самочувствието на националните ни след срамната загуба от Сърбия.

Костадинов сподели, че дори и при евентуално поражение в сряда вечер от Швейцария сътресения в представителния отбор няма да има.

„Очаквания ми са за един добър мач, надявам се да се получи полезна проверка преди важните мачове”, започна бившият изпълнителен директор на ЦСКА.

„Загубите се забравят единствено с добра игра. Повече футболисти играят в първенство, другите са на лагери. Мисля, че контролата ще дойде добре”, добави той.

„Не само швейцарците разполагат с добри играчи. И ние имаме отлични състезатели. Целта пред нас е да покажем добър футбол – а това включва и победа. За да можем да вдигнем самочувствието след срамната загуба. Би трябвало играчите ни да са в добро физическо състояние, тъй като вече се намират в крайната фаза на подготовките си”, добави членът на Изпълкома на БФС.

Костадинов коментира и евентуална загуба от Швейцария: „Сътресения не може да има след всеки лош резултат. Това няма да е добре.”