„Естествено, че съм радостен от повиквателната ми в националния”, заяви халфът на ЦСКА Коста Янев след днешното занимание на А отбора ни. Бившият футболист на Сливен бе повикан като заместник на контузения Чавдар Янков за последните мачове от световните квалификации с Кипър и Грузия. „Настроението е перфектно. Подготвяме се за мачовете. Дано всичко е нормално и да бием”, добави полузащитникът.

„В момента ЦСКА е най-класният отбор в България, в подем сме и съвсем логично е с най-много представители в националния. Много ми помага фактът че съм тук с Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Иван Караджов, Иван Иванов и Данчо Тодоров. Всичко е прекрасно. Останалите момчета ни приеха с отворени обятия. Всичко си зависи от нас”, каза още Янев.

„Всеки тайничко се надява да го пуснат като титуляр, и аз не правя изключение. Определено съм оптимист”, сподели халфът на лидера в класирането в А група.

Янев призна, че не очаква да се получи чудо на мачовете на Ейре с Италия и Черна гора, но бе уверен, че щом съществуват дори и минимални шансове за класиране, той и съотборниците му ще се хвърлят докрай и в двата мача.

„Спомням си добре първия си мач с националната фланелка. Катастрофа. Много гадна загуба, но какво да направим. Животът продължава”, искрен бе Коста Янев. Той дебютира за „трикольорите” в контролата със Сърбия загубена от нашите с 1:6 в Белград.

„Момчетата са позитивно настроени. Дошли са да се забавляват, да играят футбол и да радват хората. Знаете, че всичко трябва да се прави с любов. Аз също се забавлявам”, завърши футболистът на ЦСКА.