Селекционерът на младежкия ни национален отбор Иван Колев заяви при пристигането на тима в София след снощното поражение от Швеция, че българските национали продължава да имат шанс за второто място в групата, съобщава БГНЕС.

Колев заяви: "Получи се един здрав мач, в който ние играхме силно, но за съжаление загубихме след две нелепи грешки. Шведите наистина са силен отбор, но не и непреодолим. С играта, която показахме снощи, можехме и да победим. Марио Кирев се контузи при втория гол, който бе грешка на съдията, тъй като той позволи да се изпълни фаул без да е спряна топката. От това положение, топката бе подадена на играч на скандинавците, който бе в засада, поне според думите на оператори, които снимаха мача. Аз нямах възможност да гледам срещата на запис и не мога да го твърдя със сигурност."

"Там са получи обаче сблъсък между нашия вратар – младия Кирев и техния футболист, което според мен не беше феърплей, въпреки че вчера бе обявен ден на феърплея. Първото място в групата може и да забравим. Все още обаче имаме някакви шансове за второто място, но те минават през четири задължителни победи в оставащите четири мача. Възможно е да направим нещо такова, но все пак това е вид максимализъм! Не мога да кажа, че отказа на Иван Иванов е бойкот от страна на ЦСКА, тъй като Павел Виданов игра изключително добре и в двете срещи. Мисля, че беше по-добре, че Иван Иванов ми каза, че няма мотивация, отколкото да дойде на лагера и да се провлачват нещата. Не знам дали двата мача са се харесали на ръководството и какво ще бъде решението им относно моя пост. Мен не ме притеснява това, дори и да бъда сменен. Един треньор винаги трябва да си носи оставката в джоба", каза още националният селекционер.