Наставникът на младежкия национален отбор Иван Колев заяви, че все още тимът не е загубил шансове за класиране на Европейското първенство.

„Очаквам много труден мач срещу Гана, защото знаем съперникът в какво състояние е. Ако се съобразяваме с ранглистата на ФИФА, Гана е фаворит в този двубой, но във футбола всичко е възможно. Смятам, че ще стане една много полезна проверка за нас. Това, на което ще наблегна на разбора с футболистите, ще бъде, че отборът на Гана играе по същия начин, както тима на ЮАР, с който играхме в Сливен. Те са много бързи и комбинират с по едно-две докосвания. Смятам, че ние все още не сме загубили шансове за класиране на Европейското първенство и това е целта ни. Всеки мач за нас ще бъде ключов. Първо сме домакини на Казахстан”, сподели Иван Колев, цитиран от БГНЕС.

„Не повиках Виктор Генев, тъй като той е наказан за един мач. По същата причина не пратих повиквателна и на Спас Делев, на който няма да мога да разчитам за две срещи. Радвам се, че Виданов е повикан при мъжете. Разбира се, на мен не ми е приятно, че трябва да се лишавам от важни фигури в моя отбор, но в крайна сметка една от нашите цели е да подготвяме момчетата за първия тим на страната ни", каза наставникът.

Иван Колев допълни, че донякъде е доволен от свършената работа дотук, както и че не се притеснява от нападки относно повиквателните на дадени футболисти.

„От една страна съм доволен от свършената работа дотук, тъй като някои от нашите играчи бяха повикани в мъжкия отбор. Знаете, че работим в много лоши условия и самите момчета са колебливи. Това се дължи, най-вече на факта, че едни играят като титуляри в своите отбори, а други са резерви. Затова и формата им е на приливи и отливи. Не съм доволен от резултатите в официални мачове. В контролите играем на ниво, по-освободено и постигаме добри резултати. Но в официалните срещи нищо от това, което сме говорили не се получава”, допълни селекционерът.

„Нормално е, когато падаме да има и напрежение в съблекалнята, ако бием няма да има. В крайна сметка важни са резултатите. Аз преди казах, че ако няма резултати по моя вина, сбъркан състав, схема, не съм повикал точните хора и т.н., ще подам оставка. В случая обаче има много външни фактори, които повлияха. Не се притеснявам от нападки и въпроси, защо съм повикал един или друг играч. Наблюдавал съм всички играчи, моят помощник също ги е наблюдавал и са повикани, защото са се представили добре в клубовете си. Не знам с кой се е готвил Костадин Гаджалов, тъй като той няма клуб в момента, но имам неговото уверение, че се подготвял сериозно”, коментира още специалистът.