Полузащитникът на младежкия национален отбор на Казахстан до 21 години Геворг Наджарян е оптимист преди предстоящите две срещи с връстниците от България от девета група на Европейските квалификации по футбол.

Първият мач е в Стара Загора на 6 октомври, а четири дни по-късно е ответната среща в Астана. България стартира кампанията на 5 септември с драматична домакинска загуба от Люксембург с 0:1 и заема последното място в класирането. Казахстан е лидер с 4 точки, но от три изиграни двубоя - 2:1 срещу Люксембург като гост, 1:1 срещу Черна гора като домакин и загуба с 1:4 от фаворита Франция като гост.

"Мисля, че шансовете ни за предстоящия мач са равни. България е труден съперник, но смятам, че е напълно по силите ни да спечелим и двете срещи с тях. Те загубиха от Люксембург, който в никакъв случай не е слаб отбор, така че аз лично очаквах всякакъв резултат. За моментното състояние на българите, обаче, не мога да кажа нищо по-конкретно. Нашата цел е второто място в групата, а надеждите ни са това да бъде достатъчно за класиране на финалите на Европейското първенство", коментира Наджарян./БТА