След онази безотговорност на терена в Тирана снощи дължим най-сетне своите извинения най-напред към двата отбора от нашата група, за чиито места на европейското дръзнахме да претендираме. Извинявайте Румъния, извинявай и ти Холандия. Ние сме един от най-сивите и безлични национални отбори на континента, а вие си играете добре, побеждавате и сте по-готини от нас. Съседи, може докато нашто бабаитче Ицата е карал Мерцедеси и БеЕмВе-та Вие да сте били на колела, но сега вие сте на Европейско, а ние играем като в каменната ера. А той също има дял за това. Хм, а кой ли е Флинстоун?

Всъщност извинявай на цяла Европа, но по-скоро радвай се, че няма да разваляме празника или да нямаме изобщо никакъв принос към него, така както беше преди четири години в Португалия. Преди няколко дни, след победата на румънците в Констанаца, моят колега Вальо Грънчаров написа материал, че Пеневата чета е загубила без да е играла. Ето как историята се повтори. Вчера Разпасаната чета пак не игра, а другите два отбора вече де факто, де юре, на теория и на какво ли не, са на финалите. И така ще е докато не си поговорим честно за нещата, така както всеки един от нас днес ще си обсъжда мача в офиса, в трамвая, в кръчмата. В БФС е пълен провал, националният е разбит и за нищо не става. Пената седи като в небрано лозе и ми е чудно как ли се чувстват сега тези, които много държаха на избора му? Чичо Митко, усети се навреме, не се излагай и се отдай на заслужени старини. И недей работи срещу собствения си клуб – ти знаеш защо!

А Бербо пак вкара, пак се качи нагоре в класацията. Е как няма да вкара на Албания – това са си неговите отборчета. Имал близо 40 гола в националния. Така ли, аз пък имам 200 гола на джаги. Ползата и от двете постижения е една и съща. А срещу Албания дори едни пластмасови фигурки от джаги щяха да имат сърце. Вярно, пластмасово, но сърце. А не празна дупка.