Източник на Гонг разкри, че излязлата информация в естонската агенция „Делфи” е атака от страна на президента на Естонската футболна федерация Айвар Полак срещу шефът на БФС Борислав Михайлов, който бе номиниран за нов член на ИК на УЕФА.

Другите кандидати са Франсоа де Киршмакер от Белгия, Норман Демайо-Малта,Сергей Фурсенко-Русия, Питер Гилерон-Швейцария, Иван Хачек-Чехия и Гжежош Лато от Полша.

Полак е известен в Естония и Балтийските републики с наименованието - Кралят без корона. Той умело дирижира нещата не само в естонската, но и в латвийската и литовската федерации.

Президентът на Естонската футболна федерация Айвар Полак е семеен приятел на Мишел Платини, с когото през последните три години редовното почиват през лятото в известния курорт Сен Тропе.

Източникът на Гонг разкри, че от българска страна е правен опит за контакт с Полак, който е трябвало да помогне в лобирането за спечелването на домакинството на Европейското първенство за младежи през 2013 година, но президентът на Естонската футболна федерация е отказал.