Капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов заяви, че е дошъл момента да се раздели с настоящия си тим Кубан Краснодар: „Мисля, че е време да си тръгна от Кубан. Отборът ми даде много, аз също дадох доста на него. Бяхме си взаимно полезно. При един евентуален трансфер също ще постъпи сериозна сума в касата на клуба. Искам да играя евротурнири и се надявам евентуално да го направя с новия си отбор. Нямам представа колко скъп може да бъде моя трансфер. Като стане факт ще разберем всички. Кога ще стане факт, също нямам представа!”

„Има 3-4 отбора от Русия със сериозни намерения към мен. Аз поне не съм чувал за интерес от Англия към мен на този етап. Имаше такъв от Астън Вила, но той бе през миналото лято и тази зима”, добави юношата на Левски.

Попето коментира и включването му в идеалният състав на руското първенство този сезон: „Приемам много приятно факта, че попаднах в идеалната единайсеторка на руската Висша лига. Вижте какви футболисти са там и аз съм част от тях. Индивидуално сезонът ми бе добър, но отборно – не чак толкова! Руският футбол върви нагоре. Влагат се много пари в нови стадиони, инвестира се в скъпи и добри футболисти. Развива се в положителна посока”

Попов взе отношение и за предстоящия мач на националния отбор с Канада в Австрия. Проверката е на 23 май от 18.30 часа: „За Канада знам, че са национален отбор, както Вие всички знаете. Гледал съм ги малко от видеоразборите. Ще видим какво ще стане, надявам се да победим. Когато играеш за националния отбор не е нужно да се мотивираш много-много. Доколкото знам това ще ни е последната контрола преди европейските квалификации. Ако ще правим нещо, трябва да го направим в този мач, за да можем да побеждаваме от септември натам!”