Вратарят на националния ни отбор Димитър Иванков сподели, че не трябва да се търси персонално вина в някой от състезателите и че допуснатите грешки, при снощната загуба от Холандия с 0:2, са комплексни.

„Получи се добър двубой. Първото полувреме бяхме малко сковани, но определено през втората част след втория гол имахме своите положения и е тежко, когато срещу добър и опитен отбор като Холандия не успеем да отбележим, когато имахме възможност. Ако бяхме вкарали първи, мачът щеше да се развие по съвсем друг начин, но това е футболът – ако не вкараш ще ти вкарат”, започна стражът.

„Мисля, че Телкийски, за да не ме заблуди не се опита да парира удара, който бе доста силен, може би и аз не се намесих по най-добрия начин, за съжаление, не успях да го спася”, продължи Иванков

„Изненадан съм от това, което са казали Бербатов и Пенев, но типично по български се обвиняваме един друг, а за загубата сме виновни всички, грешките са комплексни, трябва да се защитава отбора по целия терен от нападателя до вратаря”, сподели още той.

„Мисля че имаме потенциала да вземем предстоящите мачове, но ако Румъния бие Холандия у дома, трябва да се надяваме на чудо”, завърши вратарят.