Националният вратар Димитър Иванков заяви, че съжалява, че с една загуба България напуска борбата с Холандия и Румъния за класирането на Европейското първенство през 2008 година.

„Съжаляваме всички. С една загуба напускаме борбата за Европейското първенство през 2008 година. Имаме добър отбор. С една загуба от Холандия не може да се срамуваме”, сподели Иванков.

„Сега се надяваме на добър жребий за квалификациите за Световното първенство. Направихме един добър квалификационен цикъл, но горчилката за нас е, че не отиваме на Европейското първенство”, добави вратарят на Кайзериспор.

„Всичко е наред и играем мач за мач. Искахме да покажем на всички, че имаме сили да се преборим и с Румъния и Словения. Холандия и Румъния се класират, защото явно са показали повече от нас. Мачовете с Албания ни костваха класирането и оставаме да гледаме европейското вкъщи”, коментира стражът.

„Оценката оставам на специалистите. Давам максимума от себе си, но не винаги се получава. Единственото, което желая в този момент е да съм жив и здрав и да покажа добри игри за Кайзери, ако това стане трансферът също ще е неизбежен. Надявам се през следващите квалификации да бъдем по-силни”, завърши Димитър Иванков.