Националът Димитър Иванков призна, че на този етап нищо в борбата за класиране на Евро 2008 не зависи от българския национален отбор.

„Следващата седмица нищо няма да зависи от нас. Надявам се мачът Румъния - Холандия да се развие добре за нас, след което почваме да правим сметки. Едва след това ще преценим, какви са ни шансовете и можем ли да продължим борбата за класиране на европейските финали догодина”, отсече вратарят минути след мача му срещу Галатасарай завършил 1:1.

„Доволен съм от моята игра, както и тази на съотборниците ми. Галатасарай имаше леко превъзходство, но и ние правехме опасни контраатаки”, сподели юношата на Левски.

„Националният отбор е затова, всеки, който бъде повикан, да се представи възможно най-добре. Прекалено много се изговори след мача с Холандия. Този път мисля, че ще сме концентрирани за предстоящата среща с Албания. Надявам се да вземем това, за което ще отидем - трите точки”, каза още вратарят Иванков.

„В Турция и в Левски, когато сме играли в Европа съм се сблъсквал със сериозна обстановка, каквато ще бъде и в Албания. Така че съм свикнал да е напечено. Надявам се всеки от нас да покаже максимума от своите възможности”, допълни Димитър Иванков.

„Лично аз се надявам да започна като титуляр. Много пъти съм показвал своите качества в националния отбор. Това естествено го преценява треньорът. Дори и да не ми гласува доверие в този мач, не съм от тези, които се сърдят. При такова положение ще работя двойно повече за да се доказвам”, един от двамата национални вратари на България.