Иван Вуцов разкри, че стратегията ни за мачовете срещу Италия от квалификациите за Мондиал 2010 е срещите да се играят тази и следващата есен и в никакъв случай двубоите да са в една година.

Утре ще се проведе работна среща на 6-те отбора, които се паднаха в Група 8. Те трябва да определят програмата на срещите от квалификационния цикъл за Световното първенство.

„Нашата стратегия за Италия е да играем в два годишни цикъла т.е. тази есен единия мач и другата есен втория мач. В никакъв случай – 2009 година пролетта и есента, защото идването на една Италия ще предизвика голям интерес у нас, сподели Иван Вуцов пред Гонг.

„Какво представляват преговорите? Участниците сядат на една маса – представители на 6-те отбора, както треньорът. Тези хора сядат на масата и започват преговори кога и как да се играят мачовете. Пламен Марков е добро решение. Трябва да видим какво предлагат някои от отборите. Ние сме направили и нашите сондажи, за това какво искат другите отбори. Дано да направим програмата, защото ако не се споразумеем, а до това може и да се стигне, ако 5 отбора са съгласни, а един не е. Тогава се стига до служебен жребий, който е неприятен за всички.”

„Мисля, че Черна гора храни някакви надежди и треньорът сигурно ще иска нещо, но показателен е случаят с Грузия. Томьолер и още 5 негови специалисти, правят много в тази страна. Тези хора действително мислят за футбола.”

„Това, че сме домакини на тази среща не ни дава никакво предимство. Поздравявам Боби Михайлов за това, което е направил, за да може работната среща да се проведе в България. За шести път сядам на такива преговори и в никакъв случай нямам намерение да се връщам, на работа. Ако мога да бъда полезен, ще го направя, но не бива да се с спекулира с това”, добави Иван Вуцов пред Гонг.

„Много е важно тази програма да бъде съобразена с възможностите на нашия отбор.

Може би на тази генерация й е последният влак, ако сега не се мобилизира и организира и не бъде подпомогната от ръководство, публика и преса, трудно ще може да успее. Тези момчета само са загатнали за възможностите си, но вече трябва и да ги реализират.”

„Ние можем и трябва само да съжаляваме за изпуснатия цикъл за Европейското първенство. За съжаление ни победиха отбори, които нямаха претенции. Ако нашите момчета не са си извадили поуки от това, да знаеш, че няма да стане.”

„Искам само да кажа на хората - аз не се завръщам, защото не съм излязъл от футбола. Не съм в ръководството, но ще опитам да помогна. Ще направим всичко възможно, но повече от това нямам претенции. Ако ме поканят или потърсят за нещо, добре, но иначе нямам други претенции.”

В типичния си стил Иван Вуцов се пошегува, че ежедневието му сега преминава спокойно: „Посветил съм се на внуци, макар че не ги виждам много често, и уплътнявам времето си с едно кученце, с което се разхождам, за да не заприличам на свинчо.”