Селекционерът на младежкия национален отбор Иван Колев сподели след равенството 1:1 с Черна гора, че не може да си обясни този резултат. Срещата, част от квалификациите за Евро 2011, се игра на Градския стадион в Ловеч.

„Разбира се, че сме много недоволни. Тези квалификации все едно бяха проклети за нас. Всичко лошо, което можеше да ни се случи във футбола, ни се случи. И днес, след общо взето едно колебливо първо полувреме след това започнахме добре, имахме надмощие, създадохме 4 положения, не ги реализирахме, две дузпи, едната пропуснахме и с единствения си удар към вратата Черна гора изравни. Необяснимо наистина”, сподели наставникът.

„Ако бяхте видели разширения състав, ние нямахме никакъв избор. Един Васко Божиков дойде ненапълно възстановен. Павката Виданов също имаше проблеми и чакаше да го сменим. Никога не съм се оплаквал, проблем и в защитата и т.н., но заставам зад Тодор Стоев, защото съм му гласувал доверие и не мога да го упреквам.”

„Тук не мога да разбера тези хора, които казват, че младежите ни играят в съставите си, повечето от тях и сега не играят в клубовете си. Нашите момчета не са по-зле от Черна гора и точно за това не мога да си обясня този резултат”, добави Колев.

„Трябва да се мисли вече за подмладяване на състава. Ако не сте забелязали, вече има привлечени 4-5 играчи, и се започна да се гради един отбор за в бъдеще. Една година или повече Дюлгеров беше титуляр за нашия тим, но представянето му за съжаление не беше това, което ние искаме от него. И той сам знаеше това, разговаряли сме”, каза още Иван Колев.