„Повикал съм все познати имена, защото спирам с експериментите. Вече нямаме право да правим такива, те бяха до миналата година”, каза селекционерът на младежкия национален отбор на България Иван Колев на сбора на тима преди квалификацията с Казахстан.

„Не съм песимист, но шансовете ни за класиране на Европейското първенство са 20%, пет отбора в групата по 20% са 100%. Не е чак толкова лесна групата, но е по-добра от предишните. Когато момчетата чуят за отбори като Англия, Португалия, Германия имам чувството, че се сковават. Сега отборите не са чак такива големи имена, но пак няма да е лесно.”

„Ще изпратим човек да снима мача на Казахстан с Израел. Тренираме всеки ден и ще се опитам максимално да запозная момчетата с играта на Казахстан. Имаше вариант първият ни вратар Ники Михайлов да не може да пристигне за този мач, тъй като холандците ни обясниха, че имат само него на разположение здрав, но на нас ни е по-нужен, затова те ще трябва да ни влязат в положението.”

„Не може да не съм радостен от факта, че вече все повече млади футболисти играят в отборите си”, заяви още Иван Колев.

На въпрос какво е състоянието на Марио Кирев, тъй като той не е играл все още в официален мач, Колев заяви, че е сигурен, че ако се наложи Кирев да замени Михайлов, той ще се справи по най-добрия начин, тъй като може и да не е играл, но се е готвил.