Селекционерът на младежкия национален отбор на България Иван Колев заяви, че шансовете за класиране на Европейското първенство през 2011 година на петте отбора в нашата група са равни. България ще играе с Израел, Швеция, Черна гора и Казахстан. „Избегнахме най-големите сили в Европа. Какъвто и да е жребият, всичко зависи от нашето представяне и силата на отбора. Реално погледнато шансовете са по 20% за петте отбора. Още при преговорите за мачовете всички подходиха изключително сериозно. На разговорите липсваше само Казахстан”, каза Колев. Той сподели още, че е наясно с групата футболисти, на които ще разчита в квалификациите. „Ще има още 2-3 нови имена. Ако успеят да защитят мястото в отбора си ще останат. Дебютанти ще Радослав Димитров от Славия и Ивайло Димитров от Вихрен. Наблюдаваме още няколко момчета, от които трябва да изберем един футболист”, разкри Колев.

Първият мач на България е на 1 април като гост на Казахстан. „До тогава няма официални дати за контроли. Ще направим два вътрешни лагера. Единият ще е между 19 и 22 февруари, а вторият в средата на март. Аз направих компромис към клубовете, като не повиках играчите на 11 февруари, когато е официална дата за контрола. Не го направих, защото не исках да нарушавам подготовката на футболистите. Исках подготовката за тях да протече по-нормално. Повечето отбори са в чужбина и щеше да е доста трудно да ги викаме. Надявам се да няма проблеми за лагера в края на февруари. Тогава няма да играем контрола, но вероятно това ще стане през март”, допълни специалистът.

Иван Колев ще присъства и на част от турнира в Албена, като в момента там мачовете наблюдава помощникът му Ангел Станков.