„Градим нов отбор и като знам качествата на нашите футболисти просто няма оправдание да не печелим мачовете си и да не се класираме”, заяви на пресконференция наставникът на младежкия ни национален отбор Иван Колев.

„Има много държави с по-малки амбиции и възможности, които си печелят срещите и се класират за даденото първенство. Ние обаче само се оправдаваме. Още ми е трудно да преценя какви са ни възможностите за нашето класиране за европейско първенство”, допълни специалистът.

Около 50 футболисти са в полезрението на селекционера на младежкия национален отбор на България по футбол Иван Колев, като едва 26 от тях ще останат в основната група за евроквалификациите. Това ще бъде определено след контролите срещу Гърция и Македония, в които националният селекционер няма да може да разчита на редица ключови футболисти като Александър Тонев, Мартин Тошев, Иван Иванов, Атанас Курдов и Момчил Цветанов. В последния момент от състава заради контузия отпадна и защитника на Левски Тодор Стоев.

„На 18 или 19 ноември ще гостуваме на Румъния в Букурещ. Имахме възможност да избираме между тях и Португалия, но се спряхме на северните ни съседи, защото с португалците играхме в евроквалификациите”, добави младежкият селекционер.

Според него контролите с Гърция и Македония ще са полезни, за да се даде шанс на някои от новите футболисти, които са повикани в състава. На 11 октомври приемаме „елините” от 15.30 часа на стадион „Георги Аспарухов”, а на 15-ти гостуваме на македонците в Пробищип, като мачът е от 14 часа.