„Не забелязах грандомания в младите футболисти по време на първия лагер на тима”, заяви новият наставник на младежкия национален отбор Иван Колев и добави: „Ще е жалко за тях, ако наистина се помислят за звезди преди да са постигнали значими успехи в кариерата си.”

Той изрази съжаление, че няма да може да използва контузените Валери Божинов, Валери Домовчийски и Георги Божилов, както и наказаните Иван Бандаловски и Николай Петров за мача с Португалия в сряда.

„Все пак обаче ако един отбор зависи само от двама-трима футболисти това означава, че той не е достатъчно добър”, добави младежкият селекционер.

Той уточни, че засега капитан на младежките трикольори остава Николай Михайлов. „До този момент нямам много голямо впечатление за потенциала на тима. То ще се увеличи след мача с Португалия”, каза Колев.

„Всеки ден си говоря със селекционера на мъжкия национален отбор Пламен Марков. Сигурен съм, че ще работим с взаимно разбиране. Абсолютен приоритет си остава мъжкия национален тим”, сподели бившият наставник на националния отбор на Индонезия.

Младежите се събират в неделя в 12 часа пред националния стадион „Васил Левски”, а в 16:30 тренират на стадион „Славия”. В понеделник, в 6 сутринта, отборът лети за Португалия, където в сряда от 19:15 на стадион „Алфонсо Енрикеш” в Гимараеш е евроквалификацията с Португалия.

Групата от 18 души за предстоящата евроквалификация с Финландия, които повика Иван Колев.

Николай Михайлов – Твенте

Владислав Стоянов – Черноморец

Виктор Генев – Левски

Атанас Фиданин – Черноморец

Мартин Кавдански – Славия

Иван Иванов – Локомотив Пловдив

Величко Величков – Ботев Пловдив

Николай Бодуров – Пирин

Николай Димитров – Левски

Любомир Божинов – Нафтекс

Владимир Гаджев - ОФИ Крит

Николай Дюлгеров – Миньор Перник

Дани Кики – Локомотив Пловдив

Лъчезар Балтанов – Левски

Атанас Курдов – Байер Леверкузен

Ивелин Попов – Литекс

Владислав Мирчев – Спартак Варна

Мариян Огнянов – Левски