Селекционерът на младежкия национален отбор Иван Колев заяви след загубата с 3:4 от Израел у дома в евроквалификация, че по тима е била изхвърлена много помия от спортен вестник и няколко сайта.

Той също така разкри, че отгоре му е било спуснато, че няма да разчита на вратаря Николай Михайлов и обвини неговия заместник Иван Караджов за грешки при три от четирите гола и че Иван Иванов е престъпил нарежданията му, включвайки се в атака, от което падна и четвъртото попадение на гостите.

„Случая го изяснявахме, беше ми сведено от ръководството на мъжкия тим, че Николай Михайлов остава в мъжкия отбор и няма да играе в младежкия”, заяви Колев пред БНТ1.

„През десетте дни, в които бяхме на подготовка в Австрия, се създаде една изключително отровно обстановка, тъй като постоянно се публикуваха лъжи и измислици. Бяхме саботирани. Беше изхвърлена истинска помия и нямате представа колко ни беше трудно на нас и момчетата да работим в тази обстановка.”

„Намерихме сили да играем и с човек по-малко, с три вратарски грешки и незаслужен червен картон. Мисля, че играхме достойно. Иван Караджов викаше „аз”, като защитниците му оставяха топката, но той не успяваше да я достигне.”

„Треньорът на вратарите щеше да получи инфаркт, след като прочете, че Марио Кирев е бил контузен от него, а момчето само си каза, че се чувства добре и искаше да играе.”

„Страшно е, че има хора, които работят срещу националния отбор на България, защото аз ще си тръгна, а това ще продължи. Престъпление е да се работи срещу националния отбор”, добави Иван Колев

„Наставникът на младежите също така разкри, че централният бранител Иван Иванов е пренебрегнал разпорежданията му да не се включва в атака, а именно при неговата липса в защита падна победния гол за евреите.

„Мисля, че имаме шансове, защото всичко в групата се завърта. Видяхме, че Черна гора би там Казахстан. Шансове все още имаме”, добави Колев и уточни, че това дали ще запази поста си, ще реши Изпълкома на БФС.