Защитникът на ЦСКА и националния отбор Иван Иванов коментира днес ситуацията около младежката гарнитура, за която ще играе в контролата срещу Румъния. „До скоро повечето момчета не играеха титуляри и това пречеше на младежкия отбор. Без мачове не можеш да станеш голям футболист. Игровата практика и самочувстивето е най-големия проблем. След като вече играх при мъжете сега трябва да съм още по-мотивиран за мачовете при младежите и да се раздавам още повече”, каза Иванов. Той допълни, че с течение на мачовете ще се появи лидера при младежите.

Иван Иванов коментира и ситуацията в ЦСКА. „Ако не бяха отнели лиценза на ЦСКА нямаше да има разпродажба и може би младите футболисти щяхме да играем в дубъла. В ЦСКА отговорността е по-голяма и всяка изява се следи под лупа. Влязохме в тежка серия и ремитата, които натрупахме се отразиха негативно. Колкото до двубоя с Локомотив София признах на рефера, че топката ме удари в ръката. Тя обаче ми беше пред тялото и реакцията е инстинктивна. Съдията преценява. При положение, че ръката ми беше в страни може би щеше да даде дузпа и червен картон. Имаше голяма разлика в отсъжданията през първото и второто полувреме, като всеки фаул го свиреше за тях”, коментира Иванов.

Относто качеството на футбола и българското първенство защитникът заяви, че силите са изравнени, но качеството пада. „Има 4-5 отбора с равни шансове за титлата. Колкото до чужденците. Виждате скъпите чужденци до какво състояние докараха нашия клуб. Това обаче си е клубна политика”, каза Иванов.