Защитникът на националния отбор Иван Иванов се чувства доста по-добре след контузията в коляното, заради която не е играл приблизително две години. Той обаче все още не се чувства напълно готов да се подвизава във важни двубои.

"Добре се чувствам, приятно, с лека емоция. С коляното нямам никакви проблеми, имам лека болка, но тя не е в контузената област, а около него и това е нормално. Чувствам се здрав, пълноценен и готов." 

"Още не чувствам промяна, събрахме се само преди няколко часа. Сега през седмицата ще се запозная по-детайлно с обстановката. Ние ще играем за нашата чест и трябва да се представим достойно, за да защитаваме целите на България." 

"Мислите ли, че ние футболистите не искаме да играем добре и по големи форуми? Но нещата са комплексни и трябва да се работи много с отдаденост, това е." 

"Ако трябва да съм честен, не съм готов да играя първи мач след толкова време, при това срещу Хърватия. Поне така е към момента, а те са футболисти от водещи отбори в Европа. В момента съм в такъв етап, че трябва да свикна с темпото на игра. Сега съм във втория отбор, но там е различно." 

"Определено мисля, че е настъпил моментът да изиграя официален мач и се надявам в скоро време да го направя, за да си върна чувството към играта и тръпката. Мъчно ми е и не искам да гледам отбора отстрани, но се надявам да дойдат добри дни", сподели Иванов пред медиите.

Самият той се надява съвсем скоро да почне да играе редовно за тима си и изрази готовност, ако това не се случи, да смени обстановката. Очаква се през зимата да има разговор с шефовете.  

"Надявам се да се върна скоро във форма, от там нататък вече времето ще покаже. Разговарял съм с треньорите в Базел и мисля, че съм готов, но не и за битки срещу топотборите. Готов съм да играя в следващия ни мач за Купата, но ако дадат почивка на някого от титулярите. От тях си зависи кога ще разчитат на мен." 

"Не сме разговаряли на тази тема и ще говорим на зимната почивка за моето бъдеще. Аз съм преценил, че за мен най-важно е да играя редовно занапред и ако това не може да стане в Базел, ще търся възможността някъде другаде", сподели Иванов.