Новият национален селекционер Ивайло Петев си е поставил за цел да наблюдава на живо възможно най-голям брой футболисти, които попадат в плановете му за предстоящите квалификационни мачове.

Той и неговия помощник Алекси Желязков ще използва времето до двубоя с Италия на 28 март, за да посетят няколко държави и да наблюдават играчите, както и да разговарят с тях. Още този уикенд Петев ще бъде във Флоренция, където Палермо на Ивайло Чочев гостува на Фиорентина. Мачът е в неделя от 16 часа. През седмицата Палермо победи у дома Каляри с 5:0, но българинът остана на резервната скамейка, което може да му даде възможност да играе срещу Фиорентина, ако наставникът на тима заложи на ротацията.

В същото време идната седмица помощникът на Ивайло Петев Алекси Желязков ще бъде в Португалия. Той ще наблюдава на живо двубоя между Спортинг Лисабон и Боависта. Това е мач от турнира за Купата на Лигана в Португалия. Именно в такъв мач, от третия по сила турнир, Симеон Славчев може да получи възможност да играе. 

Очаква се през зимата, освен на официални мачове, треньорския щаб на националния отбор да присъства и на доста контролни срещи, които ще изиграят най-вече българските отбори. Почти сигурно Петев и Желязков ще посетят Анталия, където на лагер ще се готви почти цялата А група. Руските отбори на Ивелин Попов, Георги Миланов и Станислав Манолев също ще се подготвят в Анталия.

Идеята на специалиста е да се запознае на живо със състоянието на възможно най-много футболисти, които попадат в плановете му.