Юношите национали на България до 19 г.(родени през 1992 г.), водени от старши треньора на младежкия ни тим Михаил Мадански, започват подготовката си за евроквалификациите, които са насрочени за периода от 7 до 14 октомври т.г. и ще се състоят в Правец. Както е известно, нашите са в група с Ейре, Сърбия и Люксембург (първите два отбора ще се класират за втория етап на квалификациите).

Първият лагер на юношите ни за тази година е в Правец от 28 март до 1 април, като се предвиждат и две контролни срещи с представителите на Финландия в същата възрастова група. Първият мач с финландците е на 30 март (вторник) от 16.00 на игрището в Правец, а вторият е на 1 април от 11.00 на същото игрище.

За лагера в Правец Михаил Мадански, заедно с помощниците си Аян Садъков и Витомир Вутов, е повикал следните футболисти:

Вратари: Мартин Минев (Славия) и Александър Конов (Литекс)

Защитници: Илия Миланов (Литекс), Христо Стамболийски ( Левски), Иван Стоянов (Левски), Марио Колчагов (Чавдар, Етрополе);

Полузащитници: Константин Генков (Литекс), Емануил Манев (Черноморец Поморие), Денис Николов (Левски), Атанас Димитров (Литекс), Янислав Иванов (Левски), Марио Хаджидимитров (ЦСКА), Красимир Илиев (Чавдар Етрополе), Спас Георгиев (Славия), Валентин Василев (Сливен)

Нападатели:Илиян Капитанов (Черно море), Георги Амзин (ЦСКА), Мартин Кожухаров (Реал, Мадрид, Испания), Радослав Кирилов (Римини, Италия)

Състезателите Георги Миланов (Литекс) и Кирил Огнянов (Славия) също са в разширения състав на отбора, но поради ангижементи с клубните си тимове няма да участват в лагера в Правец.