Юношеският национален отбор на България, който се класира за Европейското първенство до 19 години в Чехия, се завърна от Норвегия, където постигна успеха.

Момчетата на Михаил Мадански бяха в меко казано отлично настроение. Младите лъвчета, които в най-лошия случай ще са осми в Европа, бяха в еуфория от постигнатия резултат. Български отбор в тази възраст не е постигал подобно нещо от 20-ина години.

След победите над Израел, Норвегия и Исландия, юношите очевидно готвят нов фурор. Този път е ред на столичните дискотеки. Трикольорите ще полеят успеха колективно, като преди това се наложи да сменят анцузите с герба на България с подходящо за нощния живот облекло. За съблекалня бе използван автобусът на младежите, който със сигурност е по-възрастен от самите тях.

Предстоящото парти няма да посетят две от основните фигури в пъзела на Мадански. Авторът на два гола Момчил Цветанов се прибра в Ловеч, където ще се присъедини към Литекс. Освен Малкия Шивач, аут от празненствата остана и Исмаил Иса. Централният нападател на Левски пое от аерогарата в София към Банкя, където клубният му тим Левски е на лагер. Треньорът на сините Станимир Стоилов разчита на младока за мача с Локомотив София.

Част от юношите бяха посрещнати от най-близките си хора. Самият селекционер Мадански получи букет от дъщеря си и съпругата си.

Сред посрещачите бе и контузеният Стефан Станчев, който е част от този тим. Юношата на Левски счупи крак по време на контрола с националния отбор.

Момчета от ЦСКА, начело с Атанас Зехиров и вратаря Иван Караджов, бяха сърдечно приети на летището от шефа на червената школа Спас Джевизов.

Големият отсъстващ бе капитанът Мишо Александров, който се е прибрал директно в Германия, където защитава цветове на Борусия Дортмунд.

Снимки: Gong.bg