Юношеският национален отбор на България загуби евроквалификацията си с Израел с 1:3.

Момчетата на Михаил Мадански допуснаха гол в своята врата още в четвъртата минута на мача, като при 1:0 за домакините завърши и първата част. В първата минута на второтополувреме тази преднина бе удвоена. 10-тина минути по-късно българите върнаха едно попадение чрез Радослав Василев. Крайното – 3:1, бе оформено в 71-та минута.

Два дни по-рано юношите ни изпуснаха победата над Португалия и завършиха 1:1.

„Играхме добре, но направихме доста индивидуални грешки. Изпуснахме много голови положения, а съперникът ни отбеляза по едно попадение в началото на двете полувремена. Това оказа своето влияние за крайния резултат. Задължително трябва да бием Финландия в неделя, за да се класираме за следващата фаза на европейски квалификации”, сподели за Гонг наставникът на нашите.

В другата среща от втория кръг домакинът Португалия се наложи над Финландия с 2:0.

Така португалците излязоха начело в групата с 4 точки и голова разлика 3:1. Израел е на втора позиция с 3 точки (4:3), колкото има и Финландия, но е с по-лоша голова разлика (2:3).

България е с 1 точка (2:4).

В последния кръг на 20-и октомври възпитаниците на старши треньора Михаил Мадански ще срещнат Финландия, а Португалия играе с Израел. Мачовете са от 18.00 часа българско време.