Националният отбор на България по футбол за юноши, родени през 1990 година, победи отново връстниците си от Гърция с 2:0 в контролен мач, игран на стадион Христо Ботев в Благоевград.

Възпитаниците на Михаил Мадански и неговият помощник Ивайло Андонов спечелиха преди два дни със същия резултат южните ни съседи в проверка, играна в Кюстендил, когато и двете попадения вкараха Страхил Попов.

Автор на двата гола в днешната втора приятелска среща със състава на Гърция бе Веселин Марчев от Локомотив Пловдив, като бе точен в първата и 38-ата минути.

В началото на втората част реферът Ивайло Стоянов показа червен картон на Рабавилас от състава на Гърция, който за една минута си изработи с непозволена игра две официални предупреждения. Той бе заменен с друг играч и двата тима продължиха с по 11 души.

Първата квалификация на България за Евро 2009 за юноши до 19 години е от 14 октомври в Португалия, където наши съперници са домакините, Израел и Финландия. Първите два отбора в групата се класират за следващия етап на пресявките, който е през пролетта на 2009-а.