Националите на България до 19 години загубиха с 1:2 от връстниците си от Босна и Херцеговина в последната си евроквалификация от Група 2, която се проведе на стадион „Христо Ботев” в Пловдив пред 350 зрители. След поражението селекцията на Атанас Атанасов пропусна възможността да се класира за Евро 2012.

В другия мач от потока, Ейре обърна Русия за 3:1. Така за Елитния кръг догодина се класират Босна и Ейре.

В Пловдив, гостите поведоха в резултата още в 5-та минута. Удар на Сафет Сивишич по диагонал се отклони в защитник на българския национален отбор, излъга Димитър Евтимов и влезе в българската врата.

Нашите изравниха след малко повече от десетина минути. В 17-та Тодор Неделев пое на границата на наказателното поле, залъга добре и с левия крак прати топката в десния ъгъл на Босна за 1:1.

След почивката българите опитаха натиск, който обаче не даде резултат, а в крайна сметка Босна стигна до втори гол. В 78-та минута, след комбинация между влезлите по-рано като резерви Ирфан Хаджич и Амер Рахманович, последният вкара на празна врата за 2:1.

Пет минути по-рано, Атанас Атанасов трябваше да извърши принудителна трета смяна, когато играта напусна Христо Попадийн, а на негово място в игра се появи Райф Мурадов. „Лъвчетата” останаха и с 10 души на терена, след като с директен червен картон в 94-та минута играта напусна капитанът Симеон Славчев, който свали откъсващ се противников играч.

Крайно класиране в Група 2:

1. Босна 9

2. Ейре 6

3. България 3

4. Русия 0