Юношеските ни национали по футбол до 19 години претърпя поражение с 0:3 от немския Падерборн в контрола. Както е известно тимът е на подготовка в Германия преди европейското първенство следващия месец в Чехия.

 

Отборът на Падерборн, който е воден от българина Павел Дочев, успя да поведе с два бързи гола още в самото начало. В 15-ата минута Льонинг изведе домакините напред, а в 20-ата минута Гое-Мин покачи на 2:0 със силен шут в горния ъгъл на вратаря Иван Караджов.

 

В заключителните секунди на първата част падна нов гол и той отново бе в българската врата. Серджан Гювенисик бе точен с глава след прецизно центриране отдясно.

 

Възпитаниците на Михаил Мадански също имаха своите шансове, но Даниел Димов и Александър Киров не успяха да преодолеят вратаря на Падерборн.

 

След срещата селекционерът на националния ни тим Мишо Мадански заяви: „Доволен съм от контролата, въпреки загубата. Тази проверка бе много полезна за нас. Футболистите ми обаче бяха доста уморени, а и съперникът ни игра доста грубо, за което основна вина има и главният арбитър.”

 

Следващата проверка на българските национали е в събота от 18:00 часа срещу сборен тим на областта Льоненбург.