Юношеският национален отбор на България по футбол (родени 2003 година) завършиха 1:1 с връстниците си от Сърбия във втори мач от турнира "Звезден Път" в Москва, организиран в памет на легендата на Торпедо Москва и руския футбол Валентин Иванов.

На старта момчетата на селекционера Любомир Божанков отстъпиха на домакините от Русия с 0:1, което беше реално първи техен мач като национален отбор. Днес младите български футболисти играха много по-агресивно, много по-борбено, много по-активно и непримиримо. Сърбите откриха резултата в 9-ата минута, когато удар от над 20 метра на Никола Станкович не беше посрещнат от нашите и изненада българския вратар.

Момчетата на Божанков подобриха играта си през второто полувреме и създадоха няколко добри възможности. След като удар от фаул на Мартин Смоленски беше спасен от сръбския вратар, в 78-ата минута нападателят на ЦСКА се разписа след подаване от дясно. По-късно през деня играят Русия и Израел. В другата среща от първия кръг сърбите разбиха израелския отбор с 6:2. В неделя са последните два мача от турнира. От 14.30 часа излизат Израел и България, а от 17.00 часа ще спорят Сърбия и домакините от Русия./БТА