Ясен е окончателният състав на юношеския национален отбор на България до 19 г. за  Международния футболен турнир „В памет на Валентин Гранаткин”, съобщиха от БФС. 

Както е известно тимът, воден от Александър Димитров, ще вземе участие в надпреварата, която ще се проведе в Санкт Петербург (Русия) от 3 до 11 януари 2015 година. България е в група “C” заедно с отборите на Словения и Казахстан.

Първият мач на националите е срещу Казахстан на 03.01.2015 г. от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс. Вторият двубой е срещу тима на Словения на 04.01.2015 г. отново от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс.

"В средата на декември проведохме първи тренировъчен лагер-сбор с този отбор. Имахме 4 дни на разположение, през които да се опознаем с играчите. Доволен съм от подготовката. Всички 24 момчета, които повикахме, показаха голямо старание и положиха много усилия. Когото и да бях взел в Русия, нямаше да сгреша. Отиваме на първи турнир с този отбор. Целите ни са да играем хубав футбол и да се представим на добро ниво. Ще се стремим да извлечем максимума от всеки мач. Очакват ни битки, в които момчетата трябва да покажат характер и воля за победа“, заяви Димитров на отпътуване от София.

Пълният списък на футболистите, които ще представят България на турнира в Русия под ръководството на Александър Димитров:

ВРАТАРИ:
Емил Господинов („Лудогорец“), Михаил Михайлов („Берое“) 

ЗАЩИТНИЦИ:
Димитър Буров („Левски“), Георги Гушлев („Черно море"), Стефан Иванов („Черно море“), Преслав Петров („Лудогорец“), Венцислав Керчев („Лудогорец“), Георги Купенов („Ботев“ Пд), Кристиян Димитров („Ботев“ Пд) 

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ И НАПАДАТЕЛИ:
Стефан Аличков („Левски“), Ангел Максимов („Левски“), Емил Илиев („Черно море“), Николай Минков („Черно море“), Томас Цвятков („Лудогорец“), Мартин Кирилов („Лудогорец“), Рангел Игнатов („Ботев“ Пд), Виктор Пенчев („Ботев“ Пд), Александър Георгиев („Литекс“)