Юношеският национален отбор до 17 години разгроми селекцията на Вестфалия с 3:0 във втората си контрола от лагера в  Камен-Кайзерау, която се игра на терена в спортното училище в  градчето.

Защитникът на ЦСКА Кристиян Славов откри резултата през  първото полувреме, а в началото Петко Христов от Славия с глава  удвои преднината на нашите. Третото попадение реализира Георги  Русев от ДИТ Спорт София, но основната заслуга за гола беше на момчетата от Черно море Варна Валери Христов и Валентин  Йосков, които направиха атаката. Първата среща между двете селекции завърши 0:0 и се игра в  градчето Реда.

Последният контролен мач е утре в Липщат - родното място на легендата Карл-Хайнц Румениге. До момента отборът на  Вестфалия беше без играчите от клубовете от Бундеслигата -  Борусия (Дортмунд), Шалке04 и Падерборн, които са от този  регион. Не е ясно обаче дали те няма да се включат в последния  мач.

По същото време 19-годишните национали на България се  наложиха с 3:1 над връстниците си от Волфсбург. Първото  попадение за отбора, воден от Методи Деянов, стана след рикошет. Благоевградчанинът Веселин Любомиров от Лудогорец стреля,  топката се отби в гредата, оттам в играч на домакините от  Волфсбург и влезе в мрежата.

Полузащитникът Чавдар Ивайлов от  Литекс вкара второто попадение, а третото беше дело на Емил  Стоев от Славия. За 19-годишните лагерът в Германия свършва и те ще се насочат към подготовката за квалификациите в Израел./БТА