Юношеският национален отбор на България (родени 2001) претърпяха второ поражение на турнира на УЕФА, който се провежда в Албена.

Нашите момчета паднаха с 1:3 от Сърбия, а за нашата западна съседка това е втора победа след 2:1 на старта срещу Беларус. България стартира с 2:2 с Естония, а във втората си среща отстъпваше по всички показатели на силния сръбски отбор, който точно преди пристигането си в България отнесе и Италия с 2:0. Срещата беше наблюдавана от сръбската легенда Деян Станкович, който поздрави своите сънародници за победата и след това отпътува за Хелзинки, където се провежда Изпълком на УЕФА.

Скаутът на английския Сток Сити Тони Боуен присъства на мача, както и представители на холандския Утрехт.

Сърбите поведоха с 3:0 благодарение на головете на Зукич в 18-ата минута, М. Джорджевич в 43-ата и Митрович в 48-ата. Влезлият като резерва Кирилов върна едно попадение през второто полувреме. Утре, 6-и април, са последните два мача от турнира. Сърбия играе с Естония, а нашите ще срещнат Беларус и при победа ще се наредят на 2-ата позиция.

Прави впечатление силно обновения състав на България, като сериозна част от хората, които играха в Израел, инкасираха три поражения и след това се заговори, че са искали да сменят треньора, не са повикани. Стартов състав на България: Марио Усков, Александър Макрис, Томислав Папазов, Стоян Вергиев, Ияд Хамуд, Андрей Йорданов, Янакиев, Никола Ганчев, Йоан Бауренски, Мартин Петков, Християн Чипев. /БТА