Звучи нескромно да се точим за победа над световния шампион, но само един пълен успех на националите може да направи по-топла футболната зима за изстрадалия български фен. Клубният футбол направи достатъчно, за да вкисне настроението ни. „А“ отборът до момента също не го е зарадвал с нищо в последните години. Не сме надвивали силен отбор сума ти години, но както се казва, винаги има първи път.

Италия безспорно е голям отбор, но и големите могат да имат кадрови проблеми, както е в момента при „адзурите“. Можем да ги бием, или поне да завършим наравно. Нужни са ентусиазъм, публика, Бербатов, Мартин Петров и останалите. Но всичко това трябва да е на max.

Вече няма на какво друго да се надяваме за малко топлина във футболния ни дом, освен на успех срещу световния гранд. Освен това, в нашата група има толкова много подводни камъни, че три точки срещу фаворитите биха били голям бонус за нашите. Ирландци, грузинци, кипърци и черногорци са неприятни съперници и разпиляването на точки в тази компания от страна на всички ще бъде голямо.

В миналия квалификационен цикъл се издънихме с два хикса срещу средняка Албания и това се оказа решаващо. Но във футбола, освен логика, винаги има и цикличност. Защо пък сега да не наваксаме срещу най-силния отбор!