Трагично представящият се национален отбор на България явно не е дразнител за италианските фенове и не предизвиква сериозен интерес у тях. Родните национали ще гостуват на "скуадра адзура" в Палермо в неделя, но се очаква стадион "Ренцо Барбера" да е полупразен. 

Капацитетът на съоръжението е близо 37 хил. места. До момента обаче не са продадени дори и половината от билетите за срещата, която е с начален час 21:45 българско време. 

Сицилианските вестници съобщават, че до момента има продадени близо 13 хил. пропуска, а активността пред касите е изключително слаба. Надеждите са да има поне 20 хил. души на стадиона, но не е сигурно, че това ще се случи, ако феновете продължават да купуват билети със същата скорост. 

Италианската федерация определи Палермо за домакин на този мач точно с надеждата "Ренцо Барбера" да се напълни. Това обаче изглежда няма да се случи, макар че все още "скуадра адзура" да не си е гарантирала място на еврофиналите. 

Все пак в Сицилия със сигурност ще има повече от последното домакинство на Италия. В четвъртък "адзурите" приеха Малта пред едва 10 хил. души на "Артемио Франки" във Флоренция.