Дали нарочно или просто е съвпадение, но ирландските домакини започнаха с номерата си още от летището в Дъблин. Там, националите на България бяха принудени да вървят близо 20 минути пеша след като слязоха от самолета.

За да стигнат до паспортния контрол, българите започнаха да вървят пеша като „любезни” домакини им обясниха, че поради ремонтни работи ще се наложи групата да позаобиколи малко, за да стигне до паспортния контрол и след това до мястото за получаване на багажа.

Журналисти идвали преди това в Дъблин обясниха, че не това е най-прекият път до изхода. На всичко отгоре се събраха няколко пристигащи самолета и хората станаха толкова много, че се наложи летищните власти да правят специален пропусквателен режим на една от многото врати из лабиринтите на летището в Дъблин.

Националите се разпръснаха и някои пеша, други използвайки елеватори, тръгнаха на краткотрайното си пътешествие из комплекса.

В крайна сметка някои приеха ходенето като „тонизираща тренировка” след дългия полет от София, който продължи три часа и четиредесет минути. Националите прелетяха със самолета на височина 11000 метра над Сърбия, Словения, Хърватия, Австрия, Германия, Холандия, Великобритания и кацнаха в столицата на Ирландия Дъблин.

Старши треньорът Станимир Стоилов използва по-голямата част от полета, за да разговаря с играчите, като най-дълго той говори с капитана Стилиян Петров и седящия до него Живко Миланов.

Директорът на националните отбори Наско Сираков пък използва времето на полета да бие на карти члена на Изпълкома Атанас Фурнаджиев на карти и да му вземе 150 евро честно заработени.