Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош очаква България да играе по-прибрано в контролата между двата тима, която ще се проведе в петък на стадиона в Лейрия.

“Този избор не е краен и решаващ. Не мога да кажа пред вас, че това е окончателен избор, защото все още шампионатите в Европа са в своето развитие. Някои може да не се представят добре, а други да изпъкнат в следващите месеци. Не желая да правя прибързани прогнози за един или друг, трябва да следим физическото състояние на футболистите. Имаме два месеца, в които могат много неща да са различни. Един ще е добре, но друг може да не е, това е напълно нормално. Това са футболистите, които са тук за тези два мача. Най-важното е да защитават моите интереси и интересите на националния отбор", коментира Фернандо Сантош.

"Тепърва ще предприемаме крайните решения. За съперниците мога да говоря на теория, но във футбола не е така. Хората говорят много, но футболът не е теория. Как ще е на практика, ще видим. Говорим просто на теория. България е отбор, който изисква повече търпение, отбор който повече изчаква. Това е отбор, който би трябвало да играе по-затворено, но това е само теорията Белгия е тим, с който се надиграваш, има много моменти, в които се играе един на един. Това ще е двубой между два отбора, които ще искат да спечелят. Това е опонент, който е типичен като тимовете, които ще бъдат на Европейското първенство. Тези мачове не са избрани случайно, а са подходящи за нашата подготовка. Ще видим добрите неща в играта ни, а и проблемите“, заяви още Фернандо Сантош на пресконференцията си преди мачовете с България и Белгия.

Междувременно стана ясно, че португалската федерация комуникира с колегите си от Белгия, за да стане ясно, дали ще се играе спаринга между двата отбора. Съмненията са заради терористичните актове в Брюксел.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS