Един от опитните футболисти на националния ни отбор Николай Бодуров определи липсата на самочувствие като една от големите заплахи за „лъвовете“ преди утрешната проверка срещу Португалия.

При заминаването на тима защитникът на датския Мидтиланд увери, че играчите трябва да повярват в способностите си, за да се представят на ниво срещу един силен противник.

„Надявам се да вземем максимума от мача срещу Португалия. Колкото и хората да си мислят, че е невъзможно, ние си мислим обратното. Смятаме, че е възможно“, каза Бодуров.

„Страх? Не, смятам, че това трябва да бъде чест и мотивация за всеки да покаже какво може. Трябва да разчитаме на себе си. Ако очакваме просто да ни подценят, няма шанс. Нужно е да играем със самочувствие. Иначе нещата са обречени. Можем да ги изненадаме със самочувствие и увереност.“

„Как трябва да приобщаваме младите? Да ходя да им давам вечеря и да им разказвам приказки? Всеки е с главата си. Помагаме, колкото можем, приобщаваме ги, но всеки е различен характер. Не усещам нищо по-различно.“

„Единствено трябва да вярваме в себе си. Ако излезем със страх и с мисълта да загубим с по-малко, нищо няма да стане. Липсва ни тази увереност в собствените сили“, завърши Бодуров.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS